Ridtravarskolan

Ridtravarskolan del 4 - Mjukgörande med koner

2009-04-06 10:52 #0 av: Eve

Syftet med den här övningen är att hästen ska bli mjuk i kroppen och lyhörd på dina ytterhjälper. Du kan enkelt välja svårighetsgrad på övningen utan att flytta om konerna.

 

Ställ ut koner på en volt. Hur stor volten ska vara och hur tätt mellan konerna det är bestämmer du själv. Ju mindre volt och ju tätare mellan konerna - desto svårare blir övningen.
För att värma upp hästen inför den riktiga övningen kan du gå slalom mellan konerna, fast på en volt. Ställ hästen runt konerna och tänk på att du hela tiden får en ny yttersida att hålla stöd på.
Börja i skritt, och vill du försvåra så öka till trav. Tänk på att hästen måste vara mycket balanserad för att göra detta i trav.

 Visa film på denna övning

När du känner att hästen är med dig och kan flytta tyndpunkten ordentligt när du ställer om den, så börjar vi med nästa övning. Här gäller det att lägga volter runt konerna. Antingen runt varje, eller varannan. Tänk på att hela tiden hålla stöd på yttertygeln. Innerhanden kan leda och visa vägen, innerskänkeln formar hästen runt konen och ytterskänkeln ser till att den inte förböjer sig. Håll koll på att ytterbogen inte faller utåt - då är hästen förböjd.

Visa film på denna övning

Denna övning går att göra i alla gångarter - ju högre tempo, desto svårare är det.

 

Lycka till!

 

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2009-04-06 11:24 #1 av: Zaphix

Jättebra övningar, den senaste har vi gjort på våra träningar, fungerar bra.

Bra filmer. :)

Anmäl
2009-04-06 11:31 #2 av: Eve

Ja,. visst är de bra? Jag fick alltid göra dessa på hoppträningen innan jag skulle börja hoppa. Man får verkligen med sig hästarna i denna övning. Tyvärr så blev inte filmerna som jag ville.. Jag ville ha dem i inlägger så man kan se dem direkt, men det verkar inte funka :(

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2009-04-06 12:07 #3 av: [Zkold]

Jättebra övningar! Ska testa lite idag då jag har haft lite svårt med Viking att ställa sig rätt... ska se om det funkar.

Glöm inte min blogg om min unghäst Prick --> www.rebeccaskold.com

Anmäl
2009-04-07 01:47 #4 av: Tin-Tin74

Men Ahh! Vilka bra övningar! Passar mig perfekt nu när jag inte kan rida utan måste jobba med tömkörning och longering =)

Anmäl
2009-04-07 12:24 #5 av: silvery

den med konerna var asbra =) jag lånade den och använde den på min dressyrelev igår vilken effekt =)

Anmäl
2009-04-07 18:36 #6 av: Eve

JA, de blir jättefina med denna övning (: Perfekt som uppvärmning (:

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2009-04-08 14:50 #7 av: Hannybee

Superbra! :D Får försöka införskaffa riktiga koner också då. x)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.