2009-06-24 01:10 #0 av: sthlmsjenna

Nu är sommaren här på riktigt och vissa dagar kan bli långtråkiga eller så kan det vara svårt att hitta på något kul att göra.

Vi på ridtravare.ifokus vill dela med oss om några tips om vad ni kan hitta på i sommar (som självklart har med hästar att göra) :

 Skicka iväg hästen på bete

Vilken häst gillar inte att vara fri och leva som en "vildhäst" i någon/några månader med en hel flock? - tror inte att det finns en enda. Så ge din häst lite ledighet och vila, skicka iväg den på bete. Kom ihåg att planera - inför, under och efter- bete. (tips: lås några utav våra artiklar)

Ta en galopp på stranden.

Har du en strand i närheten? Rid dit och galoppera längst stranden med din häst. Tänk på underlaget och att det inte är en allmän badplats.

Bada med din häst.

Badplats som inte är allmän i närheten? Rid dit barbacka med ett par vänner och bada tillsammans med hästarna, det flesta hästar tycker att det är jätte kul!

Ordna ett ridläger.

Ordna ihop ett ridläger med dina stallkompisar. Ta ett par dagar, träna, rid ut tillsammans, sedan kan ni laga en god middag och umgås tillsammans.

Städa stallet

Passa på att städa rent stallet ordentligt nu när det är fint väder. Högtryckstvättar ni stallet eller målar om så är det ju lugnt att låta hästarna stå ute några dygn i hagen, även fast de inte går på bete utan i sina vanliga hagar. Visst vore det skönt att få den snyggt och fräscht inför hösten?

Gå på ridsport evenemang

Falsterbo, tävlingar, trav championat, SM och annat brukar pågå under sommaren. Dra iväg med ett gäng vänner och gå på en riktig hästfest!

 Boka in hovslagaren i tid!

Många hovslagare tar semester på sommaren, och visst är det konstigt att de har semester nästan på samma veckor? Boka in nästa hovslagar tillfälle i tid så slipper hästen få ont.

Boka en ridresa!

Vem behöver charter och sol/party semester när ni kan åka på ridsemester i sommar?

Rid iväg på en långritt.

När det är fint väder så kan ni samla ihop er till ett gäng och rida iväg på långritt, ta med en mat så ni kan stanna någonstans och äta. Gör gärna upp innan hur och vart ni ska rida.

Hoppas du får en härlig sommar - med eller utan häst. / Vi på Ridtravare.ifokus