Ridtravar-arrangemang

Dressyrtävling i Torps Säteri, Flen

2009-06-30 12:46 #0 av: sthlmsjenna

Den 8 Augusti anordnas en dressyrtävling för varm - och kallblodiga travare. Tävlingen äger rum i ett ridhus vid Torps Säteri, Flen. De som arrangerar tävlingen är Svenska RidtravarFöreningen Södermanland.

Här är Propositionen:

Proposition för Svenska Ridtravarföreningen Södermanlands dressyrtävlingar för varm- och kallblodiga travare lördagen den 8 augusti 2009.

Särskilda bestämmelser
1. Tävlingen är öppen för medlemmar i Svenska Ridtravarföreningen. Medlemskap kan lösas på plats.

2. Anmälningstiden utgår fredagen den 31 juli kl 18.00. För sent inkommen anmälan behandlas som efteranmälan. Anmälan gäller även som startanmälan, d.v.s. anmälan är bindande. Minst 10 starter krävs för att tävlingen ska genomföras!

3. Efteranmälningar mottages i mån av plats fram till fredagen den 7 augusti 2009 kl 18.00. Efteranmälda ekipage betalar dubbel anmälningsavgift, vilken betalas kontant på plats.

4. Anmälan görs via mail till ridtravare.sormland@hotmail.com Använd gärna Svenska Ridtravarförbundets anmälningsblankett! Anmäl samtidigt funktionär till tävlingen. Tiden då mailet inkom avgör om mailet räknas som efteranmälan eller inte. Ange fullständigt hästnamn, reg.nummer och kontaktuppgifter om du inte hittar anmälningsblanketten.

5. Anmälningsavgiften betalas in på swedbank clearingnummer 8169-5 kontonummer 913 269 895-3 innan anmälningstiden utgår. Var noga med att vid inbetalningen ange "Dress090808",regnr.

6. Ryttarmeddelande kan endast erhållas på vår hemsida www.ridtravare.com distrikt Södermanland

7. Uppstallning kan hyras för 50:-/dag, 200:- fredag till söndag. Logi finns också för 200:- fredag till söndag. Begränsat antal platser.

8. Tävlingen äger rum i ridhus vid Torps säteri, Flen. Framridning äger rum utomhus på grusbana. Vägbeskrivning från Flen: kör väg 55 mot Katrineholm, tag av vänster mot Nyköping vid bron efter samhällets slut. Efter ett par km tag vänster mot Torps säteri vid liten gul skylt. Två stenpelare står på var sin sida av vägen. På Eniro välj Torps Säteri, Flen

9. Enklare matservering finns på tävlingsplatsen

10. Ekipage kan starta maximalt två gånger i samma klass. Ekipaget tävlar då med sitt bästa resultat. Kostnad är 100:-/start. (Observera att häst endast får starta tre gånger per dag totalt.)

11. Vid få starter kan klasserna komma att slås samman. Ekipage tävlar då mot varandra med sin procentsats.

12. Vid frågor kontakta Sofia Baumann på 070-2069090 eller Hannah Nälser 073-7788034

13. Ryttare deltar på egen risk, vilket innebär att Ridtravarföreningen som arrangör inte tecknar någon försäkring för dig, se därför över ditt olycksfallsskydd. Som deltagare har du att bevaka din egen undersökningsplikt avseende tävlingsplatsens lämplighet/beskaffenhet. Alla deltagare bereds tillfälle att före tävlingarna granska bana och kringmiljö och utifrån detta själva avgöra om de vill tävla under de förhållanden som råder. Om en deltagare anser att han/hon inte vill delta på grund av banans eller miljöns beskaffenhet äger deltagaren fri strykningsrätt med återbetalning av eventuellt erlagda avgifter.

Preliminärt tidsprogram / Klassindelning:

Lördagen den 8 Augusti 2009 start kl 9.00

Klass 4 Klass III E:0 travprogram (80+20)
Öppen endast för kat. III ekipage
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

d.e.
Klass 3 Klass III D:0 travprogram (80+20)
Öppen endast för kat. III ekipage
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage
d.e.
Klass 2 Klass II C:1 program med galopp (80+20)
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage
d.e.
Klass 1 Klass I B:2 program med galopp (80+20)
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

Allmän information

 Tävlingen är öppen för samtliga medlemmar i Svenska Ridtravarföreningen (oavsett distrikt) med häst, varm- eller kallblodig, som finns registrerad hos Svenska Travsportens Centralförbund alternativt. Ange hästens fullständiga namn och registreringsnummer vid anmälan till tävling. Du som är medlem vid tidpunkten för anmälan har företrädesrätt till plats i tävlingen framför den som ej är det. Nya medlemmar är välkomna i mån av plats och kan lösa medlemsavgift på tävlingsdagen.

Din häst ska vara vaccinerad för att få delta. Du ska klara av att hantera din häst på en plats med okända hästar och människor.

Servering kommer att finnas. Hundar ska hållas kopplade.

 

Artikeln skriven av Hannah och är tagen från Ridtravarförbundets hemsida.

Sthlmsjenna - Sajtvärd på ridtravare.ifokus. 

Sveriges största ridtravarblogg - http://stockholmsjenna.se

Anmäl
2009-07-04 22:47 #1 av: anette59

hej..

gud vad roligt att se att det ordnas tävlingar för våra hästar, både i dressyr och hopp...

hurra för arrangörerna.....

 

var får jag tag i de olika dressyr programen för ridtravare....???

 

ni uppåt landet verkar att ha mycket mer aktiviteter än vi i Skåne,

jag vill gärna hjälpa till att annordna tävlingar i skåne, finns det något intresse??

Anmäl
2009-07-04 23:37 #2 av: Mangis

Hej!

Dressyrprogram och våra TR finns på vår hemsida, du kommer åt dem om du är medlem. Det börjar på att dyka upp några aktiva nere i Skåne, och vi har en tjej som har gjort många många försök till aktiviteter men tröttnat i och med att det bara var hon och hennes dotter som kom. Möjligtvis någon stallkamrat. Men man har frågat efter en distriktsförening, och är ni bara tillräckligt många som vill så är det bara till att köra på. På vårt forum kan du lättare nå andra medlemmar i närheten. Eller så kommer du till Falsterbo och pratar med två av våra skåningar som finns på plats.

Välkommen till vår förening!

Anmäl
2009-08-04 02:59 #3 av: Mangis

Puttar.

Vi tar emot efteranmälningar fram till och med fredag. Medlemskap går att lösa på plats.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.