Ridtravar-arrangemang

Hopptävling vid Torps Säteri, Flen

2009-06-30 12:39 #0 av: sthlmsjenna

Den 8 Augusti anordnas en hopptävling för varm - och kallblodiga travare. Tävlingen äger rum i ett ridhus vid Torps Säteri, Flen. De som arrangerar tävlingen är Svenska RidtravarFöreningen Södermanland.

Här är Propositionen:

Proposition för Svenska Ridtravarföreningen Södermanlands hopptävlingar för varm- och kallblodiga travare lördagen den 8 augusti 2009.

Särskilda bestämmelser
1. Tävlingen är öppen för medlemmar i Svenska Ridtravarföreningen. Medlemskap kan lösas på plats.

2. Anmälningstiden utgår fredagen den 31 juli kl 18.00. För sent inkommen anmälan behandlas som efteranmälan. Anmälan gäller även som startanmälan, d.v.s. anmälan är bindande. Minst 15 starter krävs för att tävlingen ska genomföras!

3. Efteranmälningar mottages i mån av plats fram till fredagen den 7 augusti 2009 kl 18.00. Efteranmälda ekipage betalar dubbel anmälningsavgift, vilken betalas kontant på plats.

4. Anmälan görs via mail till ridtravare.sormland@hotmail.com Använd gärna Svenska Ridtravarförbundets anmälningsblankett! Anmäl samtidigt funktionär till tävlingen. Tiden då mailet inkom avgör om mailet räknas som efteranmälan eller inte. Ange fullständigt hästnamn, reg.nummer och kontaktuppgifter om du inte hittar anmälningsblanketten.

5. Anmälningsavgiften betalas in på swedbank clearingnummer 8169-5 kontonummer 913 269 895-3 innan anmälningstiden utgår. Var noga med att vid inbetalningen ange "Hopp090808",regnr.

6. Ryttarmeddelande kan endast erhållas på vår hemsida www.ridtravare.com distrikt Södermanland

7. Uppstallning kan hyras för 50:-/dag, 200:- fredag till söndag. Logi finns också för 200:- fredag till söndag. Begränsat antal platser.

8. Tävlingen äger rum i ridhus vid Torps säteri, Flen. Framridning äger rum utomhus på grusbana. Vägbeskrivning från Flen: kör väg 55 mot Katrineholm, tag av vänster mot Nyköping vid bron efter samhällets slut. Efter ett par km tag vänster mot Torps säteri.

9. Enklare matservering finns på tävlingsplatsen

10. Ekipage kan starta maximalt två gånger i samma klass. Ekipaget tävlar då med sitt bästa resultat. Kostnad är 100:-/start.

11. Vid få starter kan klasserna komma att slås samman. Klasserna slås samman som följer: klass 7 + klass 5, klass 3 + klass 1. Bansträckningen för dessa klasser kommer att vara identiska. Banan är öppen för ryttare före klass 8 samt före klass 4. Ryttare uppmanas att komma i god tid!

12. Vid frågor kontakta Hannah Nälser på 073-77 88 034 eller Sofia Baumann på 070-2069090

13. Ryttare deltar på egen risk, vilket innebär att Ridtravarföreningen som arrangör inte tecknar någon försäkring för dig, se därför över ditt olycksfallsskydd. Som deltagare har du att bevaka din egen undersökningsplikt avseende tävlingsplatsens lämplighet/beskaffenhet. Alla deltagare bereds tillfälle att före tävlingarna granska bana och kringmiljö och utifrån detta själva avgöra om de vill tävla under de förhållanden som råder. Om en deltagare anser att han/hon inte vill delta på grund av banans eller miljöns beskaffenhet äger deltagaren fri strykningsrätt med återbetalning av eventuellt erlagda avgifter.

Preliminiärt tidsprogram / Klassindelning:

Lördagen den 8 augusti 2009 start ca kl 13.00 Se ryttarmeddelande för exakt starttid.

Klass 8 Klass IV 30 cm (80+20)
Öppen endast för kat. IV ekipage
Clear round

d.e.
Klass 7 Klass IV 40 cm (80+20)
Öppen endast för kat. IV ekipage
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

d.e.
Klass 6 Klass III 50 cm (80+20)
Öppen endast för kat. III ekipage
Clear round

d.e.
Klass 5 Klass III 60 cm (80+20)
Öppen endast för kat. III ekipage
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

Paus för ombyggnad av banan, krattning o.s.v.

d.e.
Klass 4 Klass II 70 cm (80+20)
Clear round

d.e.
Klass 3 Klass II 80 cm (80+20)
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

d.e.
Klass 2 Klass I 90 cm (80+20)
Clear round

d.e.
Klass 1 Klass I 100 cm (80+20)
Rosett, plakett, hederspris
Rosett även till godkända ekipage

Allmän information

Tävlingen är öppen för samtliga medlemmar i Svenska Ridtravarföreningen (oavsett distrikt och nivå) med häst, varm- eller kallblodig, som finns registrerad hos Svenska Travsportens Centralförbund. Ange hästens fullständiga namn och registreringsnummer vid anmälan till tävling. Du som är medlem vid tidpunkten för anmälan har företrädesrätt till plats i tävlingen framför den som ej är det. Nya medlemmar är välkomna i mån av plats och kan lösa medlemsavgift på tävlingsdagen.

Din häst ska vara vaccinerad för att få delta. Du ska klara av att hantera din häst på en plats med okända hästar och människor.

Servering kommer att finnas. Hundar ska hållas kopplade.

Artikeln skriven av Hannah och är tagen från Ridtravarförbundets hemsida.

Sthlmsjenna - Sajtvärd på ridtravare.ifokus. 

Sveriges största ridtravarblogg - http://stockholmsjenna.se

Anmäl
2009-06-30 14:17 #1 av: swedensess

synd att det ska vara så långt bortRynkar på näsan

Anmäl
2009-06-30 23:31 #2 av: Mangis

Vad bra att min propp hamnat här också!

För er som är intresserade men inte medlemmar - det går att lösa medlemskap på plats. Tänk bara på att vi har ett eget TR, som man inte får tillgång till om man inte är medlem. Våra regler skiljer sig från Svenska Ridsportförbundets, och likaså våra dressyrprogram. Vi har till exempel friare bettregler i dressyr, men strängare spöregler gällande användning av spö i både dressyr och hoppning.

Anmäl
2009-08-04 03:00 #3 av: Mangis

Puttar.

Vi tar emot efteranmälningar fram till och med fredag. Medlemskap går att lösa på plats.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.