Ridtravar-arrangemang

Ridtravarföreningen, småländska distriktet

2009-07-29 01:38 #0 av: [Zkold]

Nu när vi har kommit en bit på vägen till ett nytt distrikt för oss smålänningar tänkte jag ta upp lite infomation om vad ridtravarföreningen handlar om.

Som många redan vet så finns det en förening för oss med ridtravare där vi tillsammans kan hitta på massvis med roliga aktiviteter med våra fyrbenta vänner.

De distrikt som redan finns just nu är: gävleborg, mittsvenska, skåne, stockholm, södermanland, västmanland, västra götaland, örebro och östergötland.

Inget finns i småland än så jag och Martina Karlsson här inne på ridtravare.ifokus tyckte att det var på tiden att vi smålänningar också kunde träffas och hitta på massa roligt tillsammans! Så är ni intresserade av att hjälpa till så kontakta gärna någon av oss.

Och nu till lite infomation som jag fann på ridtravarföreningens hemsida...

___________________________________________________________________________

Om svenska ridtravarföreningen

Svenska Ridtravarförbundet finns till för dig som har en varm- eller kallblodig travare som ridhäst. Förbundet bildades 2003 och hette då Svenska Ridtravarföreningen. Från och med 2008 har vi möjliggjort anslutning av lokala klubbar och bytte då namn till Svenska Ridtravarförbundet.

Förbundet är i dagsläget fristående från centralförbund (dvs trav- och ridsportförbund) och vi är idag omkring 700 medlemmar runt om i landet! Vi har distriktsklubbar i Västra Götaland, Sörmland, Västmanland, Mittsvenska (Sundsvall) och Östergötland.

Syfte och mål

Syftet med förbundet är att skapa förutsättningar för en alternativ karriär för travhästen vid sidan av travbanan. Vi tror att sådana möjligheter på sikt kommer att höja travarens status som ridhäst och ge den utökade möjligheter till ett långt och bra hästliv.

Travhästen

Travaren är en mångsidig, lättlärd och träningsvillig häst som lämpar sig väl till de flesta riddiscipliner, men, som liksom alla hästraser behöver utbildning och träning som är anpassad för dess individuella behov.

Ett identifierat problemområde här är bland annat att inte alla utbildade ridinstruktörer är villiga att ta sig an travare och deras ryttare som elever. Genom information och utbildningar hoppas förbundet kunna ändra på dessa attityder och tillgängliggöra bra instruktörshjälp i hela landet.

Hur vi jobbar

Allt arbete i föreningen sker ideellt med stöd från våra medlemmar. Under 2006, 2007 och 2008 har föreningen mottagit ett välkommet tillskott om 50.000 kr per år till föreningskassan från Svenska Travsportens Centralförbund.
Bidraget har möjliggjort produktion av medlemstidning och inköp av administrationsverktyg som stämplar, kuvert och annat. Men självklart är det inte mycket pengar sett till de hästar som förbundet genom sina medlemmar representerar (drygt 1000 hästar) - och alla bidrag till förbundets verksamhet välkomnas självklart!

Att bli medlem

Medlem i föreningen blir du genom att betala in medlemsavgiften (150 kr/person från och med 1 januari 2009, 175 kr from 1 januari 2010) på vårt postgirokonto 1148835-0.

Ange: förnamn, efternamn, postadress, födelseår (ej hela personnumret), epostadress, telefonnummer. Du som betalar över Internet måste skicka ett mail till info@ridtravare.com med dina personuppgifter!

Som medlem bidrar du till att stödja föreningens arbete för travaren som ridhäst. En sådan aktivitet är denna hemsida.

Du får medlemstidning två gånger om året, medlemskort och nyhetsbrev några gånger om året samt (förstås) rabatt på föreningens evenemang. Du har också möjlighet att själv engagera dig genom att arrangera lokala event för ridtravare på din hemort!

Vill du komma i kontakt med oss, når du någon i styrelsen här:
Epost: info@ridtravare.com

 

 

Källa: www.ridtravare.com

Glöm inte min blogg om min unghäst Prick --> www.rebeccaskold.com

Anmäl
2009-07-29 04:01 #1 av: Tin-Tin74

Det är då jag som är Martina Karlsson.

Jag hoppas att så många som möjligt hänger på nu och är med från början. Vi behöver fler till interimstyrelsen (den tillfälliga som bildas fram till första ordinarie årsmöte).

Vi kommer sprida aktiviteterna runt om i Småland. Och så långt det är möjligt lika mycket i varje län. Tipsa gärna om platser.

Vi har redan blivit inbjudna till Kalmar travbana i slutet av augusti på Travhästens dag och visst vore det väll toppen om vi kunde visa upp några Ridtravare med sina ryttare där!? Tänk om vi kunde visa upp alla disipliner där! Dressyr, Hoppning, Western, någon vet jag rider Torné, akademisk dressyr, Kadrillj ritt... Hur som helst kommer vi naturligtvis vara på plats och informera. Vill ni vara med i Kalmar så meddela mig eller Zkold!

Skriv gärna också och berätta vad ni skulle vilja ha för aktiviteter. Det är ju meningen att alla ska få ut något av att vara medlem.

 

Anmäl
2009-08-06 13:31 #2 av: fridak

Det är kanske lite ont om tid för att organisera någon liten uppvisning på travet, eller?

Anmäl
2009-08-06 19:28 #3 av: [Zkold]

Ja det tycker jag iaf vi får nog skippa i det och ha träff där någon annan gång. Finns himla många fler tillfällen.

Glöm inte min blogg om min unghäst Prick --> www.rebeccaskold.com

Anmäl
2009-08-07 06:32 #4 av: Tin-Tin74

#2 & 3: Maria från förbundet vill ju att någon kommer med till Kalmar travet den 29:e och informerar om ridtravar föreningen. Ngon av er som kan? Vi har konfirmations inskrivning Rynkar på näsan här så jag kan tyvärr inte

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.