2009-08-22 14:54 #0 av: sthlmsjenna

Ridtravare.ifokus samarbetar med bloggen Stockholmsjenna. Som är den enda ridsportsbloggen i topplistan som skriver om ridtravare.

Stockholmsjenna som är medarbetare här på ridtravare.ifokus kommer att varje söndag skriva en krönika till er läsare då hon tar upp aktuella punkter och skriver om ridtravare och ridsporten i sig.

För er som är nya medlemmar, eller inte vet vem Stockholmsjenna är. Så kommer det lite fakta nu.

sthlmsjenna

Stockholmsjenna, heter egentligen Jenny, men fick sitt smeknamn för många många år sedan. Hon är en 18 årig tjej som bor i Stockholms hästtätaste kommun Haninge och har sysslat med hästar i hela sitt liv.

I dagsläget studerar hon Samhälle/Ekonomi och går sitt sista år på gymnasiet. Hon satsar på att om 2 år komma in på Flyinge, dit hon då tar med sig sin ridtravare.

Hon äger som sagt en ridtravare, vid namn Big Hero (e: big spender, u:pretty star) som är 13 år gammal. Tillsammans tränar och tävlar de i både hoppning och dressyr och har en bra framgång. De tränar på LA nivå i dressyr, men tävlar gör de på LC/LB nivå. I hoppningen har Sthlmsjenna blivit lite fegare, men Hero gillar det lika mycket som tidigare. För 2 år sedan tränade de flitigt i hoppning och hoppade då banor på 1.30 cm. I dagsläget har de börjat träna hoppning igen och satsar på att i höst tävla 80 cm.

Lite snabba frågor!

Vad fick dig att köpa en ridtravare?

Den främsta anledningen var för att jag ville ha en utmaning. Jag ville satsa och lära mig mer än vad man gör på ridskola. På ridskolan tävlade jag en hel del ungponny i både hoppning och dressyr, men jag ville ha ett större mål, en större utmaning.

Bästa minne med Hero?

Oj, det finns så många. Mitt absolut bästa minne är vi vart Klubbmästare i Dressyr. Men eftersom man är med honom nästan varje dag så blir det en hel del minnen.

Vad kommer du skriva om på krönikorna?

Jag kommer utgå mycket ifrån vad som är aktuellt just nu i hästvärlden. Mestadels kommer jag ta upp mycket om ridtravare, för det är det vi har gemensamt. Eller hur? Det kommer även bli blandade inslag utav olika ämnen som dyker upp i mitt liv, och som självklart ni läsare får ta del utav och diskutera vidare i kommentatorfältet.

Vad är ditt bästa tips till de som utbildar sin ridtravare?

Tänk inte på att det är en travare du sitter på. Ta din häst som vilken häst som helst, inbilla dig det och rid den som du hade gjort med en ponny eller halvblod. Dvs, ökar hästen mycket, kämpa med att korta upp traven, använd övningar som gör att hästen inte kan springa så snabbt och måste koncentrera sig. Lägg även upp en årsplan med realistiska mål över vad ni bör ha åstadkommit under året, det hjälper mer än vad man tror med utbildningen. Och ta hjälp om du känner att ni är fast eller att du inte kan utbilda din häst längre eller på rätt sätt.

Vi på ridtravare.ifokus hoppas att ni kommer att gilla krönikorna och det som Sthlmsjenna kommer att ta upp. Och det vore som sagt kul om ni la till er egen åsikt ang. vad ni tycker om det aktuella ämnet.