Övningar

Träna lydnad med hoppning

2009-08-26 21:08 #0 av: HannaT

Det här en hoppövning som passar hästar och ryttare på alla olika nivåer, och själva målet är få en lugnare och lydigare häst.

evighets- och lydnadsbana II.jpg
Tre rättuppstående hinder längst med medellinjen.
17 meter mellan hindren. 

Hoppa på volterna tills du känner att hästen lyssnar på dig och dina hjälper. Om du känner att hästen till slut hoppar på rutin, alltså vänder för att den vet att den ska vända, så kan du välja att bara lägga volter runt ett par av hindrena, eller rida serien utan att volta alls. Det viktiga är att det är du som bestämmer, och att din häst är lyhört för din hjälper.

Hoppning på volt är lösgörande men även slitsamt, så hoppa med denna övning med måtta. Och vill du att övningen ska vara enklare? Bygg hindrena som små kryss, då är chansen större att hästen verkligen hoppar i mitten av hindret.

Källa: Hippson.se 

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-08-27 20:06 #1 av: carrrrrooooo

Bra artikel:) vilken bra övning:)  vill föryda att man inte ska sitta och nöta volt efter volt med hinder för då kan hästen tro att den alltid ska svänga till en volt efter ett hinder.. speciellt om det är en häst som är nybörjare på hinder:9 men jätte bra övning att göra då och då:)

Bra skrivet.:!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.