Kategori 1

Tips till dig som har medryttare till din häst

2009-09-30 22:07 #0 av: sthlmsjenna

Sthlmsjenna ger dig tips för att få din medryttare att trivas.

För mig är ridsport gemenskap. Gemenskap mellan människor och hästar. Jag vet att många har medryttare till sina hästar, och något som är viktigt där är hur man håller en bra relation till dem. Vilket vad jag har sett/hört inte många har.  Så här bjuder jag på lite tips.Behandla din medryttare som en vän.

Det är viktigt att du har en bra kontakt med din medryttare. Hör av dig till honom/henne och behandla dem som dina vänner. Tyvärr behandlar många sina medryttare som slavar, men det är vädligt fel!  Då får man anställa någon som kan slava åt en! En medryttare är någon som har precis samma uppgifter på sina dagar som du har på dina dagar.

Åk med din medryttare till stallet lite då och då och umgås med henne/honom. Självklart om din medryttare nu vill det. Men ofta brukar det vara så att de bara tycker att det är kul.

Ge dem beröm!  De är duktiga och hjälper dig och du "lånar" ut din häst till dem. De vill säkerligen veta vad du tycker om dem och vem blir inte glad över lite beröm då och då?

Var flexibel (om det går). Blandannat med vad du vill och vad medryttaren vill.

Om du planerar att köpa något till hästen eller åker till en hästmässa. Kolla upp med medryttaren om han/hon kanske tycker att något fattas, t.ex någon utrustning. Du kanske inte märker att det är något som fattades.

Strunta inte i det din medryttare säger. Många hästägare är väldigt nonchalanta och struntar i vad medryttaren säger/tycker för att de tror sig veta mest och bäst.

Ge ev. någon liten julklapp eller likande som tack för allt!


Självklart så är hästen din och det är du som bestämmer och tar besluten. Men vad skadar det att låta din medryttare bli en del utav dig och din hästs vardag?

Har du några fler tips att dela med dig av?

Tips tagna från: http://stockholmsjenna.blogg.se

Sthlmsjenna - Sajtvärd på ridtravare.ifokus. 

Sveriges största ridtravarblogg - http://stockholmsjenna.se

Anmäl
2009-10-01 00:45 #1 av: Zaphix

Jättebra skrivet. Själv har jag haft turen att bara haft trevliga hästägare, men hört av andra medryttare som tyvärr stött på otäckingar.

Anmäl
2009-10-01 10:33 #2 av: Linnea

Jättebra artikel, tåls att fundera på.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2009-10-01 21:24 #3 av: dundeer

Jätte ba atikel! Jag ha nu jätte tur och har en Jätegullig hästägare, Gillar henne verkligen jätte mkt (Har skött hennes ponny snart 5 år). Men jag har oxå råkat ut fö en riktigt otrevlig hästägare. Hon var så J*vla otrevlig och skyllde Allt på mig, Om hästarna inte hade vatten i hagen så var det mitt fel (Även fast jag inte hade varit i stallet på 2 dagar), det var alltid förlite spån (Var väldigt mkt!) och engång anklagade hon mig fö att skrittat förlite (Då hade jag skrittat 35 min i skogen innan jag böja trava. sen skritta jag av ungefä 30 min tbx til stallet)

Anmäl
2009-10-02 15:10 #4 av: lennartsdotter

Super artikel!!

Själv har jag det bra nu mera. En super trevlig hästägare som är väldigt flexibel och bra.

Doc har jag just tagit mej ur klorna på en hästägare med extrema kontrollbehov. Det har varit jobbig med henne men nu går allt som på räls.

Den nuvarande hästägaren ber mej inte ens att kliva upp tidigt för att släppa ut hästarna i sommras. Nä, om jag ville så fick jag ta sovmorgon till 10. ''-Det ska vara roligt att ha djur, det får inte bli något tvång att kliva upp varje morgon klockan halv sju för att leda ut och mocka.'' Ja, ungefär så säger hon. Och jag håller med, vissa mornar är jag jätte trött och då kan jag ta sovmorgon utan hatt ha en arg hästägare på halsen. :) Fast jag brukar ha nio som senast... ;)

Anmäl
2009-10-02 21:34 #5 av: Tusen

Håller med till 100%.Glad

Tyvärr har jag själv inte hittat någon som förstår att hästen alltid måste bli omskött av oss människor. Har haft oturen att de struntat i att komma ut t.ex. bara för att det regnar och dessutom inte hört av sig till mig förrän sent på kvällen eller inte alls. Man blir lätt sur då.Tyvärr!Rynkar på näsan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.