2009-10-05 00:16 #0 av: sthlmsjenna

Här är ett träningspass i hoppning som börjar med små hoppövningar och avslutas med en lite enklare bana. Här måste hästen lyssna och lyda dig!

Här gäller det att det är ett bra samspel mellan häst och ryttare. Hästen ska lyssna ordentligt på ryttaren innan man går vidare till nästa övning. Något som är bra är att träna tempoväxlingar och att korta och länga galoppen medan du rider mellan hindrerna. Detta är en otroligt bra övning för dem som behöver träna på att RIDA MELLAN HINDRERNA. Och det är även en rolig övning som sker stegvis.

övningheronina.jpg

1. Travhoppning mot ett kryss med travbom innan (när man sen rider banan så flyttas bommen in så man kan galopphoppa hindret).    2. En mur   3. vid lila punkten ska man ha saktat ner till trav.  4. rida på en volt (finns inte med när man hoppar banan)  5. travhoppar ett rättuppstående med koner under.  6. Fattar galopp vid rosa punkten.  7. Galopphoppar saxen som ligger på lite högre höjd.   8. Trav vid blåa punkten

Övning 1 (muren är inte uppbyggd än): Gå på hinder nummer 1 ett par gånger. Det ska gå perfekt till innan man avslutar övningen.
Övning 2 (muren är inte uppbyggd än):  Travhoppar hinder nr. 1. Går in på volten (nr. 4) och sedan rakt fram till hinder nummer 7.
Övning 3: Travhoppar hinder nummer 5 några gånger i trav.

Lilla banan (muren är inte uppbyggd än): lägg in travbommen på hinder nummer 1.  Hoppar sedan i galopp hinder nummer 1. bryter av till trav vid nr. 3 . Går in på volten nr. 4. ett varv och sedan på hinder nummer 5 i trav. Fattar galopp vid nr. 6  och galopphoppar hinder nummer 7. Bryter av till trav vid nr. 8.

Hela banan (sista övningen. Muren är nu uppbyggd) : Valfri gångart mot hinder nummer 1. Hoppar muren i galopp (nr. 2). Bryter av till trav vid punkt nummer 3.  - (strunta i volten) - Travhoppar hinder nummer 5. Fattar galopp vid punkt nummer 6. Galopphoppar i lugngalopp hinder nummer 7. Och bryter av till trav igen vid punkt nummer 8.

 

Källa: Stockholmsjenna (jag som kommit på övningen själv)