Annons:
Etikettövningar
Läst 6438 ggr
Likeabug
2011-02-24 20:31

Tips & Trick till bättre Sits!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Visst är vi väll alla på jakt efter den perfekta sitsen? Här kommer en kort artikel med lite Tips & Trick, som hjälp på vägen!

Fötterna!

Många nya ryttare har i början problem med att använda stigbygeln på rätt del av foten. Detta beror ofta på att vi inte är vana att använda den delen av foten.

När du är ute och cyklar, placera foten på så vis att pedalen hamnar på stigbygelns plats. Se till att du trampar ner din häl, och sen är det bara till att cykla på! Glad

Händerna!

Har hört många som har problem med att ta fina, mjuka och diskreta tygeltag. Detta beror antagligen på att när vi ska ta i något, tar vi hårt för att inte tex. tappa.

För att mjuka upp dina fingrar och stärka muskelaturen, vicka på dina fingrar! Du kan även använda en stressboll och klämma på emellanåt

Sitsen!

Jag tror att vi alla någon gång har fått höra att vi ska räta på ryggen, sitta rakare och djupare… Suck tänker man och kämpar på

Men har ni provat att sitta rakare och djupare när ni sitter i skolan, eller på jobbet? Om du börjar tänka på detta i vardagliga situationer, kommer det ge resultat även på hästryggen!

Blicken!

Tillhör du den kategorin som ofta sitter och kollar ner på hästen? Kanske ser du inte din väg i tid?

Är du ute och går, höj din blick! Kolla framåt och planera din gångväg. Bestäm dig för en plats där du stannar/ökar tempo eller svänger. När du gjort detta ett tag, kommer du automatiskt att göra det nästa gång du rider ett dressyrprogram eller hoppar en bana Flört

Jag hoppas ni fann lite nytta och glädje i min första artikel ! Ser fram emot feedback och kommer igen med fler artiklar!

Annons:
mille09
2011-02-24 21:09
#1

Bra artikel. gav mig många tips som jag ska tänka på!!

<3 ferrets is the life <3

Likeabug
2011-02-24 21:21
#2

#1  Roligt att höra Skrattande

Birke
2011-02-24 22:18
#3

Tummen upp:D

fridak
2011-02-25 23:31
#4

bra:) det med sitsen är riktigt bra, även att tänka på hållningen när man går och står och iten bara när man sitter:)

Zabbio
2011-02-26 21:21
#5

Ett tips när man går och ändå tänker på hållningen; sväng ed armarna och rygen! Detta kommer att hjälpa er som har ryggproblem (även om det är ovant och stelt i början och även om ni är stelopererade etc) och hindra er som inte har det att få det.  Se till att ni går jämnt, och inte tex svingar mindre med höger armen eller tar mindre steg med ena benet.

Detta hjälper till en mjuk, smidig, liksidig rygg och rörelse vilket självklart hjälper ridningen.

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

novemberkvinnan
2011-04-22 08:59
#6

Bra och konkreta råd lätta att följa!

Annons:
Tin-Tin74
2011-04-24 06:11
#7

Verkligen bra råd och tips! Det där med cykeln hade jag hört/testat innan men det andra var nytt för mig!

Tummen upp!

Upp till toppen
Annons: